Oamenii de stiinta au reusit in premiera sa dezvolte o forma de carne crescuta intr-un laborator.
Cercetatorii din Olanda au creat o forma de carne de porc si cauta modalitati de imbunatatire, astfel incat intr-o zi sa ajunga sa fie consumata de oameni, anunta Telegraph.
Deocamdata nimeni nu a gustat carnea artificiala, insa se crede ca in cinci ani va fi gata pentru vanzare si consum.
Vegetarienii sunt incantati de idee si spun ca nu au obiectii, atata vreme cat carnea nu provine de la animale.
"Ceea ce avem pana in acest moment seamana cu un tesut muscular imprastiat. Trebuie sa gasim modalitati de imbunatatire si de prindere, dar vom ajunge acolo", a declarat Mark Post, profesor de fiziologie la Universitatea din Eindhoven.
"Acest produs va fi bun pentru mediu si va reduce suferinta animalelor. In cazul in care va avea gust de carne, oamenii il vor cumpara", a continuat profesorul.
Oamenii de stiinta au extras celule musculare de la un porc viu si, inmultite in laborator, a rezultat tesutul muscular.
Proiectul este sustinut de catre guvernul olandez si un producator de carnati.
Oamenii de stiinta au reusit in premiera sa dezvolte o forma de carne crescuta intr-un laborator.
Cercetatorii din Olanda au creat o forma de carne de porc si cauta modalitati de imbunatatire, astfel incat intr-o zi sa ajunga sa fie consumata de oameni, anunta Telegraph.
Deocamdata nimeni nu a gustat carnea artificiala, insa se crede ca in cinci ani va fi gata pentru vanzare si consum.
Vegetarienii sunt incantati de idee si spun ca nu au obiectii, atata vreme cat carnea nu provine de la animale.
"Ceea ce avem pana in acest moment seamana cu un tesut muscular imprastiat. Trebuie sa gasim modalitati de imbunatatire si de prindere, dar vom ajunge