Sâmbătă după-amiaza s-a deschis Târgul de Crăciun de la Olimpia şi tot în ajun de Moş Nicolaie au fost aprinse luminile din oraş şi pomul de Crăciun din Piaţa Sfatului.
Braşovul a intrat oficial în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Totul a început sâmbătă după amiază, când a fost inaugurat Târgul de iarnă de la Olimpia. După încercarea de a recrea Oktoberfest-ul, oamenii de afaceri germani se străduiesc să aducă acum la Braşov Târgul de iarnă de la Nurenberg. Terenurile de tenis au fost acoperite cu plăci lemnoase, pe care s-au montat câteva zeci de căsuţe de lemn care găzduiesc tot felul de atracţii - de la alune prăjite, la cristale Swarovski.
Tradiţie din Evul Mediu
Christian Macedonski, unul din reprezentaţii Clubului de Afaceri German, a început turul oficial al târgului în prezenţa oficialilor din administraţia locală. „Această tradiţie provine din Evul Mediu, unde în toate ţările germanice se desfăşurau astfel de târguri”, a explicat Macedonski. Oaspeţii au fost priviţi de doi reni speriaţi care au fost aduşi să pască la gura târgului şi au trecut apoi pe la fiecare căsuţă. Au vizitat căsuţa cu figurine aduse din Germania, căsuţa ungurească, căsuţa cu sarmale şi casa cu reni. După ce au primit câteva cutii muzicale, oaspeţii au oprit la ultima. Aici au fost întâmpinaţi de preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov (ADDJB), care a dedicat căsuţa agenţiei unei cauze nobile. „Căutăm naşi spirituali pentru zimbrii de la Vama Buzărului. Întreţinerea unui singur exemplar costă 900 de euro pe an”, a explicat Mircea Pascu.
Copie după târgul de la Nurenberg
Apoi, turul târgului s-a oprit la Casa Elveţiană, unde celebrul bucătar elveţian Jakob Hausmann făcea „Fondue cu ciocolată”, nişte delicatese care la prima vedere păreau a fi bucăţi de pâine înfipte într-un băţ şi apoi înmuiate în sos de cioc