Cat de sanatoase sunt anumite alimente pentru noi si pentru mediul inconjurator este un subiect foarte dezbatut in randul expertilor, pentru care nu exista raspunsuri clare.
Dar daca ii intrebi "Ce alimente evitati?" o sa ai parte de raspunsuri interesante. Afla in continuare care sunt aceste alimente pe care nutritionistii nu le-ar atinge.
Conserve de rosii. Captuseala din rasina a conservelor contine bisfenol A, un estrogen sintetic care este legat de unele boli de inima, diabet si obezitate, potrivit Yahoo Shine. Numeroase studii au demonstrat ca bisfenolul A diminueaza productia de sperma la barbati si cauzeaza leziuni cromozomiale oualelor animalelor.
Fredrick vom Saal, doctor endocrinolog la Universitatea din Missouri, sfatuieste oamenii sa stea departe de aceste conserve. Solutia ar fi sa se achizitioneze suc de rosii in sticla.
Carnea provenita din vita hranita cu porumb. Vacile se hranesc in mod normal cu iarba, insa agricultorii le ofera si porumb sau alte graunte pentru a le ingrasa mai repede si pentru a le sacrifica. Dar acest lucru nu este bun pentru consumatori.
In urma unui studiu recent s-a descoperit ca produsele fabricate din carne de vita hranita cu iarba au mai multa vitamina E, omega 3, acid linoleic conjugat, calciu, magneziu, potasiu in comparatie cu produsele provenite de la vita hranita cu porumb.
Popcornul facut la cuptorul cu microunde. Captuseala saculetului in care este tinut porumbul de floricele contine acid perfluorooctanoic (PFOA), o substanta care ar provoca o scadere a calitatii spermei. Solutia? Pregateste floricele in modul vechi, intr-o tigaie sau ceaun.
Cartofii non-organici. Este usor de inteles de ce specialistii nu ar consuma cartofi non-organici. Acestia pot absorbi usor din pamant pesticide sau alte substante daunatoare.
Dupa ce sun