Bere pentru Sarbatori
Foto: stok. xchng
Berea este una dintre putinele bauturi care nu are nevoie de o ocazie speciala pentru a fi consumata. Practic, putem bea bere oriunde și oricand. Si pentru ca tot vin Sarbatorile de iarna, si gandul ne duce spre o bautura fierbinte, continuam povestea noastra despre bere cu doua retete de Sarbatori.
Asadar bradul este impodobit, colindatorii ureaza voiosi la geamul inghetat si conform traditiei ... masa trebuie sa fie imbelsugata. Vorbim de o sarbatoare cu o traditie culinara bogata, si nici berea nu poate lipsi din decor. Unul dintre preparatele de Sarbatori, care contine bere, este friptura de porc in sos de bere. Este o friptura cu un gust deosebit, specifica pentru o zi de sarbatoare.
Se prepara usor, iar carnea de porc va fi mai frageda si va avea un gust deosebit daca o stropim cu sos de bere. Nu negam tributul condimentelor in toata povestea noastra culinara, dar berea de data aceasta are un rol mai important.
Ingrediente pentru friptura de porc in sos de bere pentru Sarbatori:
* 1,5 kg de carne de porc
* 1 1/5 fir de praz
* 1 telina mare
* 2 morcovi medii
* 2 cepe mijlocii
* 8 catei de usturoi
* 500 ml bere
* 5 linguri ulei de masline
* 50 g unt
* sare si piper pentru asezonare
Cum se prepara:
Se spala carnea, se taie in felii groase de maxim 2 cm. Intr-o tigaie cu unt topit si ulei incins se innabusa pe rand feliile de carne, pe ambele parti, apoi se scot intr-un vas si se acopera ca sa ramana calde.
Se curata, se zdrobeste usturoiul, se amesteca cu putina apa, se stropeste carnea cu berea si usturoiul, se presara cu sare si piper, se introduce in cuptorul preincalzit, se lasa in jur de 60 minute la foc mediu spre mare. Se verifica friptura de porc in sos de bere pentru Sarbator