Nu-i asa ca te-ai saturat de salata de legume plictisitoare, fada si care nu te mai atrage de nicio culoare? Incearca sa schimbi modul de preparare, ajutandu-se de trucurile si sfaturile de mai jos.
Cumparara legumele care nu au ajuns inca la maturitate, te sfatuieste Prevention. In cazul unor legume, aroma se intensifica pe masura ce cresc.
Astfel, daca nu iti place o anumita aroma, insa vrei sa introduci in alimentatia ta leguma respectiva, o poti achizitiona cand este inca "copil". Poti incerca sa consumi napi, dovlecei, morcovi (cei vanduti in in buchetele, nu cei in punga).
Aceste legume nu numai ca sunt mai gustoase si, unele, mai putin amare, dar se gatesc si mult mai repede.
Foloseste condimentele potrivite. Atunci cand folosesti un ulei potrivit, condimente sau mirodenii bune, plictisitoarele legume se pot transforma intr-o masa delicioasa.
Nu evita legumele doar pentru ca nu sunt gustoase, incearca sa gasesti o combinatie buna pentru ca masa sa devina "atragatoare".
Probabil ca o leguma simpla nu este tocmai ce iti doresti la masa, insa daca aceasta este insotita de un sos apetisant si sanatos, preparat de tine in casa, totul va merge ca pe roate.
Branza poate face minuni. Da, ai citit bine. Poti rade branza peste mai multe legume taiate si acestea devin pe loc mult mai gustoase. Chiar si cel mai lipsit de gust broccoli poate deveni mult mai apetisant.
Chinezii consuma mult mai multe legume decat alti oameni, si asta pentru ca ei stiu sa faca legumele mai putin fade la gust. Tine legumele la aburi timp de 30-60 de secunde si apoi pune-le in apa rece. In acest fel aromele se vor pastra mai mult timp.
Esti constient ca varza este foarte sanatoasa, insa te-ai plictisit de gustul sau? Nu-i nimic. Taie varza in bucati diferite fata de cum o faci de obicei,