Autorul dietei omonime spune că nu trebuie să iei pauză de la regimul sănătos nici măcar de dragul Crăciunului. Secretul meselor din zilele festive: mâncaţi cu plăcere!„Oamenii nu se îngraşă pentru că mănâncă prea mult, ci mai ales pentru că nu mănâncă în mod corect”, spune nutriţionistul francez Michel Montignac, creatorul celebrei diete cu acelaşi nume.
Dietă după care stau la masă, de ani întregi, Bill şi Hillary Clinton, Gerard Depardieu, Liz Hurley, Kylie Minogue sau Kim Catrall (Samantha din „Sex and the city”).
La nivel mondial, 300 de milioane de persoane sunt obeze, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
În România, o persoană din patru este supraponderală, iar fiecare al doilea cetăţean are probleme cu greutatea.
Experienţa fie căruia arată că obişnuim să punem câteva kilograme chiar de Sărbători: când muncim mai puţin, dar mâncăm şi bem de toate - iar românii sunt fani ai preparatelor din carne de porc, grasă şi nesănătoasă -, fără să ţinem cont de principiile de combinare a a limentelor sau de indicele glicemic (care stă la baza Dietei Montignac).
Trucul şi meniul
Montignac - care a scris prima carte depre slăbit acum 23 de ani şi, de atunci, a vândut peste 20 de milioane de volume, traduse în 25 de limbi şi publicate în 40 de ţări - le explică, într-un interviu, cititorilor „Evenimentului zilei” cât de important e să nu abandonezi lupta cu kilogramele nici măcar de dragul Sărbătorilor de Iarnă.
Nutriţionistul în vârstă de 65 de ani - el însuşi un „fost gras”, fiu de obez - ne-a dezvăluit meniul lui de Crăciun şi un truc pentru toţi cei care ştiu că nu trebuie să mănânce, la o masă, şi cârnaţi, şi caltaboşi, şi friptură de porc, şi sarmale şi, salată de boeuf şi cozonac, la desert. Dar nu se pot abţine.
INTERVIU
„Bucuraţi-vă de mâncare şi de vin!”