În unele restaurante din centrul oraşului, locurile pentru petrecerea nopţii dintre ani sunt rezervate în proporţie de 95%. Preţurile meniurilor se situează între 250 şi 300 de lei. La acest preţ, oaspeţii au parte de un adevărat festin culinar.
Clientul este stăpânul nostru ! – zicala pare să funcţioneze cât se poate de bine şi pe meleaguri bihorene din moment ce patronii de restaurante au aruncat în ring cele mai bune oferte de sărbători doar ca să îşi atragă clienţii. „La restaurantul nostru, locurile pentru petrecerea de Revelion sunt ocupate în proporţie de 95 la sută”, spune Klaus Corchiş, administratorul restaurantului Leonesse.
Localul este situat chiar în centrul oraşului, iar din acest punct de vedere prezintă un mare avantaj. „Clienţii noştri vor fi foarte aproape de focurile de artificii tradiţionale organizate de municipalitate”, a explicat tânărul. La Leonesse, preţul meniului este cuprins între 250-290 lei. „250 lei este preţul pentru acele persoane care au făcut rezervări până la data de 1 Decembrie. După această zi, tariful este de 290 lei. În acest pachet, băutura este la discreţie. Atmosfera va fi întreţinută de un DJ şi o solistă care va cânta muzică live de toată genurile”, a spus Klaus Corchiş. Clienţii vor participa la o tombolă cu premii surpriză şi vor urmări o scenetă cu lupte medievale, asta ca să se încadreze în specificul restaurantului.
Afacerile nu merg la fel de bine pentru toţi administratorii de restaurant. „Am fost nevoiţi să reducem preţul pentru meniu de la 300 la 270 lei, deşi acesta îl aplicam doar la grupuri organizate. Până în acest moment, doar jumătate din capacitatea sălii este ocupată şi vorbim de 100 locuri”, a declarat Alexandra Nagy, reprezentanta restaurantului Majestic. Aici, clienţii vor avea de ales între zeci de feluri de preparate dintre cele rafinate până la cele tradiţionale, muzică live ş