În ciuda crizei financiare care a afectat bugetul local al oraşului Buzău, Cantina de Ajutor Social a avut de Crăciun un meniu aparte, din care nu au lipsit produsele din carne, băuturile răcoritoare şi dulciurile. Explicaţia este simplă: directorul unităţii a economisit câte puţin din cota de peste an iar de sărbători are posibilitatea să pregătească meniuri mai bogate.
De Crăciun, peste trei sute de buzoieni care trăiesc în cea mai cruntă sărăcie au avut şi ei parte de sărbători fericite, cel puţin la capitolul culinar.
Asta, pentru că zilele trecute au primit de la Cantina de Ajutor Social un pachet destul de consistent, cu produse specifice, de care tot românul are parte de Crăciun. În Ajun fiecare dintre asistaţii cantinei săracilor a primit un kilogram de pulpă de porc, 1,5 kilograme de carne de pui, câte o jumătate de kilogram de tobă, lebăr şi caltaboş, un cozonac, un kilogram de portocale, bomboane, ciocolată şi un suc. „Cei mai mulţi sunt din familii numeroase, cu patru, cinci membri, astfel că au plecat încărcaţi de la cantină. A fost coadă când s-au distribuit pachetele şi mi-a plăcut să văd bucuria pe feţele lor. Acum, a depins foarte mult de spiritul lor gospodăresc şi nu exclud ca unii dintre ei să fi mânct tot în primele zile”, a declrat Doru Crăciun, directorul Cantinei de Ajutor Social Buzău. Oamenii au fost întrebaţi cu mai multe zile înainte despre meniul pe care îl doresc de sărbători. „I-am zis domnului director să ne dea uleiul mai devreme, ca să facem şi noi un cozonac, o prăjeală. Ne-a întrebat dacă vrem carne tocată sau pulpă. A fost bine ce ne-a dat”, ne-a spus Mioara Panait, una dintre femeile abonate la Cantina Săracilor. Economia de peste an a suplimentat cota de sărbători Conducerea cantinei şi-a permis să suplimenteze meniul de sărbători în urma unei strategii proprii. „Zilnic e o cotă de 7 lei şi 50 de ban