Cel puţin 15 persoane au fost ucise la Teheran, în timpul încleştărilor dintre cei care protestează faţă de regimul autoritar al lui Mahmoud Ahmadinejad şi forţele de securitate iraniene.
Intensitatea protestelor de la Teheran a obligat practic presa oficială să prezinte evenimentele. În schimb, în jurnalele de ştiri, cei care doresc democratizarea Iranului sunt acuzaţi că fac parte din „grupări antirevoluţionare".
„În timpul acţiunilor suspecte, cinci persoane au fost ucise de grupări teroriste", susţine televiziunea de stat. „În plus, Ministerul Informaţiilor a anunţat că peste zece membri cunoscuţi ai grupărilor teroriste antirevoluţionare au fost ucişi", se spune în jurnalul televiziunii de stat.
Forţele de represiune iraniene susţin că victimele au fost ucise în „condiţii suspecte" şi că sunt căutaţi „autorii incidentelor".
Poliţia afirmă că victimele nu au fost ucise de forţele de represiune ale statului, ci că fie au căzut de pe un pod, fie au murit în accidente de circulaţie.
Printre victimele represiunii de la Teheran se numără şi un nepot al liderului opoziţiei, Mir Hossein Moussavi, ucis prin împuşcare. Liderul opoziţiei, Mir Hossein Mousavi şi-a vizitat sora pentru a-şi exprima suportul şi îl numeşte pe acesta, Seyyed Ali Habibi Mousavi Khamene, martir pe profilul său de Facebook.
Şeful poliţiei, Ahmad Radan, admite însă că subordonaţii săi au arestat „peste 300 de persoane". Printre cei arestaţi se numără şi fostul ministru al Afacerilor Externe Ibrahim Yazdi, lider al Mişcării de Eliberare a Iranului, o organizaţie democratică.