O britanică a telefonat la numărul de urgenţă 999 pentru a informa autorităţile că pisica sa se joacă cu un ghem, în care îşi bagă întruna capul.
În ziua de Ajun şi primele două zile de Crăciun, serviciul de urgenţă a primit 1377 de telefoane, scrie The Mirror. Dintre acestea, doar o mică parte au fost adevărate urgenţe.
Ne convinge un alt caz, prezentat de poliţia din Manchester. Un conducător auto a sunat la 999 pentru a spune că maşina sa este parcată pe un drum alunecos, iar lui îi este tare frică să o mute de acolo.
Românii - „urmăriţi, gazaţi sau iradiaţi“
La patru ani după introducerea numărului 112, românii se arată în continuare incapabili să separe tragedia de comedie. Pe lista celor mai ciudate motive pentru care unii cetăţeni sună la 112 regăsim câteva cazuri „cutremurătoare“:
copii morţi de plictiseală, care sună în timpul orelor, ca zgomot de fond auzindu-se vocea profesorului;
pensionari vigilenţi, care reclamă adaosurile mari din magazine, mărfurile de proastă calitate;
adulţi sensibili la durere, care solicită ambulanţa pentru dureri de măsele;
cetăţeni care solicită reîncărcarea cartelei (!) sau diverse servicii de telefonie mobilă;
persoane care-şi reclamă vecinii pentru că „fac curăţenie în apartament şi modifică structura de rezistenţă a blocului“;
părinţi care îşi pun copiii să sune la 112, ca să înveţe să poarte o conversaţie telefonică;
în perioada dezinsecţiilor cu fum, cetăţenii sunau să anunţe „venirea extratereş trilor“ (angajaţii firmelor de dezinsecţie purtau, într-adevăr, măşti de protecţie) sau „prăbuşirea unui elicopter“;
în timpul gripei aviare, cineva a sunat să semnaleze „o cioară cam apatică“;
bolnavi psihic sună să acuze faptul că sunt „urmăriţi, gazaţi, iradiaţi“.