O bucureşteancă reclamă faptul că un bărbat a ameninţat-o pentru că şi-a lăsat maşina pe un loc de parcare public.
„Susţinea că e locul lui, deoarece stă în blocul de la stradă, iar eu, locuind vizavi, nu am dreptul, după logica lui, la locul acesta de parcare. Am încercat să îi explic că e loc public şi am şi eu dreptul să parchez acolo, dar bărbatul a recurs la înjurături şi ameninţări”, susţine revoltată Maria Olteanu.
Gândindu-se că ar putea să îi zgârie sau să-i lovească maşina, tânăra a chemat poliţia, mai ales că „domnul chiar era pus pe scandal, fiind şi violent”.
După puţin timp, a venit un echipaj de poliţie care a verificat maşina bărbatului, i-a luat datele personale, pentru eventualitatea în care femeia şi-ar găsi maşina avariată în vreun fel pe respectivul loc.
Cine are dreptul să parcheze în spaţiile din jurul blocurilor?
„Simplul fapt că cineva locuieşte în apropierea spaţiilor de parcare nu îi conferă dreptul să se folosească doar el de parcare. Există situaţii în care parcarea e închiriată pentru o perioadă unei persoane, contra cost, sau poate fi utilizată gratuit”, explică Mihai Titichi, şeful serviciului juridic al Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România (APCR).
În cazul în care spaţiul este ocupat de altcineva, cel care a închiriat respectivul spaţiu trebuie să se adreseze autorităţii locale, care, în cele mai multe locuri, au dreptul să ridice autoturismele parcate în mod necorespunzător. „În orice caz, utilizatorul parcării nu are dreptul de a rezolva singur problema”, mai spune şeful serviciului juridic al APCR.
Notă
În fiecare miercuri, veţi putea citi în pagina specială de protecţie a consumatorului poveşti ale românilor care au fost înşelaţi şi soluţii la problemele reclamate. Puteţi adresa întrebări şi reclama abuzuri la