Pentru că are efecte diuretice şi antioxidante, ceaiul verde este folosit cu succes în numeroase diete. Ceaiul verde stimulează sistemul cerebral, procesele de ardere a grăsimilor şi are rol anticancer.ALIAT ÎN CURELE DE SLĂBIRE
Ceaiul verde determină topirea grăsimilor, ne asigură Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med. Este cunoscut faptul că ceaiul verde contribuie la accelerarea metabolismului şi de aceea este inclus în dietele de slăbire, cu atât mai mult cu cât este o băutură cu gust plăcut, fără conţinut caloric.
De ce ajută ceaiul verde la scăderea în greutate? În primul rând pentru că ajută la eliminarea toxinelor din organism. Apoi, pentru că luptă contra retenţiei de apă, reduce nivelul colesterolului şi al trigliceridelor din sânge, stimulează digestia, combate constipaţia.
ALTE BENEFICII
Ceaiul verde este de un real ajutor în perioada menopauzei, deoarece previne tulburările şi disconfortul atribuite acestei stări.
Acest ceai îmbunătăţeşte memoria, înlătură oboseala prin anihilarea substanţelor toxice din organism cauzate de stres.
Prin conţinutul ridicat de fluor, întăreşte smalţul dinţilor, sporind rezistenţa la acizii existenţi în cavitatea bucală.
MOD DE PREPARARE
Pentru a prepara o infuzie de ceai verde se lasă apa la fiert şi, atunci când începe să clocotească, se ia de pe foc şi se adaugă ceaiul verde, o linguriţă la 250 ml de apă. Se lasă la infuzat 5 minute. Specialistul nostru atrage atenţia că nu este bine să lăsăm pentru infuzie mai mult de 5 minute, deoarece concentraţia prea mare de teină poate avea efecte toxice. Pentru îmbunătăţirea gustului se pot adăuga una-două linguriţe de miere şi o felie de lămâie.
CE CONŢINE?
Ceaiul verde conţine vitamine (A, B, C, E, K), minerale (mangan, fosfor, z