Criza economică, birocraţia excesivă şi concurenţa neloială s-au dovedit fatale în cazul majorităţii şcolilor auto din Timişoara. La începutul acestui an, şapte companii au dispărut, în timp ce numeroşi instructori privaţi s-au lăsat de meserie. Citeşte mâine, în ziarul ADEVĂRUL - EDIŢIA DE VEST, un articol detaliat despre ravagiile făcute de criză în întreaga regiune de Vest.
Dacă la începutul anului trecut timişorenii erau tentaţi să înceapă şcolarizarea pentru obţinerea permisului de conducere, fiind oferite chiar şi discounturi de 50 la sută, în ciuda numărului mare de aplicaţii, firmele nu au putut fi salvate de la faliment.
„Înspre toamnă, balanţele comerciale arătau că societatea tinde să scape de datorii, ba chiar estimam încheierea anului financiar cu un profit modest. Recesiunea ne-a pus serios la încercare, dar am făcut faţă. Cel mai trist este că tocmai Guvernul a pus cruce afacerii”, a declarat Liviu Coşuleanu, patronul unei şcolii auto care a funcţionat până în luna decembrie.
Timişoreanul a decis să pună capăt cursurilor după ce executivul a modificat legea în urma cărora firmele erau autorizate. „Ni s-a cerut să achiziţionăm programe pe calculator care costau cel puţin 10.000 de lei. A fost imposibil să plătesc aceşti bani”, a adăugat Coşuleanu.