În urma demersurilor lui Jamie s-a adoptat o legislaţie specială care veghează la buna alimentaţie a copiilor, cel puţin în şcoli. Mesele trebuie să fie nutritive, proaspete şi cu un conţinut scăzut de sare şi zahăr. Majoritate a şcolilor britanice a început deja să aplice această legislaţie. Una dintre ele este şi Şcoala Primară St. Margret din Orford, Warrington. La patru ani de la debutul campaniei lui Jamie Oliver în şcoli pot fi observate în sfârşit schimbările produse. Mulţi şcolari au renunţat la cartofi prăjiţi şi pizza în favoarea mâncărurilor gătite şi a gustărilor proaspete.
Jackie Hill, care lucrează de 17 ani în şcoli şi care de şapte ani este bucătăreasă la cantina Şcolii St. Margret, observă foarte bine procesul de schimbare la copii. "A fost dificil să facem aceste schimbări la început, mai ales cu unii dintre copiii mai mari, care chiar nu ştiu altceva decât cartofi prăjiţi şi crochete. E chiar plăcut însă să îi văd pe cei mai mici luând decizii mai înţelepte şi alegând să mănânce fructe, legume sau alte mâncăruri mai sănătoase."
Lucrurile au evoluat, aşa că acum totul funcţionează mult mai bine. Tot mai mulţi copii mănâncă mai sănătos, iar noul meniu începe să li se pară tot mai gustos. "Probabil că cele mai populare feluri de mâncare sunt cele din pui sau peşte", spune Jackie. "Şi se dau în vânt după plăcinta mea cu brânză. Mie personal îmi place foarte mult şi privirea lor atunci când avem în meniu curry sau paste bolognese. Par pur şi simplu încântaţi."
VINEREA SPECIALĂ
Pentru ca noul meniu să fie acceptat mai uşor de toţi, autorităţile şcolare au găsit o metodă care să împace toate gusturile. De regulă, fiecare zi a săptămânii începe cu un mic dejun constând în pâine prăjită, cereale şi suc de portocale, pentru ca apoi prânzul să fie unul stabilit de părinţi cu o săptămână în avans constând din diverse