De trei zile şi jumătate stau parlamentarii închişi în Casa Poporului pentru a vota bugetul de stat. Gura nu le mai tace, mâncarea nu le mai place. Adică le-ar plăcea, dar nu le dă voie Roberta Anastase să meargă nici la masă. Ministrul-vedetă al dezbaterilor a fost, bineînţeles, Sebastian Vlădescu. A îndurat cu stoicism zilele nesfârşite de dezbateri, singura plăcere pe care şi-a permis-o fiind câte o plimbare pe holurile Parlamentului, unde mai făcea vâlvă printre ziarişti cu câte un anunţ despre noii săi consilieri. Ca să-i uşureze misiunea în Parlament, lui Vlădescu i s-a improvizat un microfon în banca ministerială, ca să nu mai fie nevoit să se deplasese până la microfonul tribunei de 6.000 de ori pentru a anunţa la fiecare din cele 6.000 de amendamente că nu este de acord cu el.
Acelaşi microfon a fost mai târziu subiect de glume. Cum secretarul de stat Gheorghe Gherghina vorbea cu o voce stinsă, care de abia răzbătea până la tribuna preşedintelui de şedinţă, Teodor Meleşcanu l-a încurajat: "Domnule Gherghina, luaţi mai mult microfonul în gură! Aşa, ca mine".
PRIMARII ŞI ŢUICA DE ÎMPĂRTĂŞANIE
Discuţiile cele mai aprinse au fost suscitate de banii consiliilor locale, o parte consistentă din sumă provenind de la Guvern. Temându-se că Boc le va da bani numai primarilor PD-L, liberalii şi pesediştii au încercat să mai tragă ceva şi pe spuza lor. "Premierul de-aia e premier, ca să premieze pe cine trebuie. Pe cine nu trebuie îi aplică o corecţie, ca să-l aducă pe calea cea bună", a exprimat pesedistul Anghel Stanciu temerile Opoziţiei. Cheltuirea banilor de la capitolul "Reclamă şi publicitate" a stârnit iarăşi ceva emoţie.
Opoziţia avea încă în minte exemplul Elenei Udrea, care a dat pe publicitate bani incluşi în alt capitol bugetar al Ministerului Turismului. Protestul Guvernului cum că "asta nu se poate" a primit u