Ambiţia şi spiritul său analitic l-au ajutat să îşi coordoneze activitatea, reuşind să câştige marea provocare a vieţii sale, cea de a ajunge director executiv al finanţiştilor gorjeni.
În timpul liceului, în clasa a unsprezecea, Gheorghe Paraschivu excela la două materii: fizică şi matematică. Atunci a trebuit să ia o decizie şi să aleagă dintre cele două materii. Deşi profesoara de fizică de la Liceul Economic l-a îndrumat spre inginerie, nu a ales acest domeniu, pentru că în timpul comunismului erau foarte mulţi ingineri. A ales matematica, deşi ruptura a fost una destul de dificilă. A urmat apoi admiterea la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.
Student în tranziţia de la comunism la capitalism
„A fost destul de dificilă admiterea, pentru că erau foarte puţine locuri şi foarte mulţi candidaţi la Finanţe-Contabilitate, însă am reuşit să intru acolo unde îmi doream. A fost o experienţă deosebită, poate cea mai bogată, pentru că era vremea când toate cursurile se schimbau, se trecea de la comunism la capitalism. Practic, profesorii făceau cursurile de la o săptămână la alta. Atitudinea profesorilor era deosebită, pentru că ne considerau aproape egalii lor”, spune Gheorghe Paraschivu. După absolvirea facultăţii, a dat concurs la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj, pe funcţia de inspector la Serviciul de Control. Timp de 6 ani, a ocupat această funcţie. „Pe timpul facultăţii, am căpătat experienţă, efectuând activităţi de revizie contabilă la societăţi private, acest lucru făcând uşoară trecerea de la sectorul privat la cel instituţional”, a adăugat Gheorghe Paraschivu. În anul 2001, a dat concurs pentru funcţia de şef Serviul Control Fiscal, o perioadă care i-a plăcut foarte mult, ocupând această funcţie timp de 4 ani.Anul 2005 a reprezentat o provocare pentru Gheorghe Paraschivu. Funcţia