Face parte din Uniunea Scriitorilor Români, până acum punându-şi amprenta pe 11 cărţi. Numele ei apare iscălit în Dicţionarul Scriitorilor Români scos de Academia Română.
Florica Bud este supranumită „scriitoarea de aur a maramureşenilor”. Părinţii i-au insuflat încă de mic copil dragostea pentru carte. La vârsta de 12 ani, scria poezii pentru cenaclul şcolii. „Aveam un pedagog la şcoală care era şi profesor. A înfiinţat un cenaclu şi ne-a înscris pe toţi cei care aveam nota 10 la română”, spune scriitoarea. „A fost pentru prima dată când profesorul ne-a făcut un favor celor care aveau 10 poezii scrise: ne-a scutit de teză”, continuă Florica Bud. A ales să urmeze cursurile liceului „Gheorghe Şincai” din Baia Mare şi să-şi ia licenţa de inginer în mine. O perioadă, a lucrat ca programator la Centrul Teritorial de Calcul din Baia Mare. „Prima diplomă pe care am primit-o a fost de la scriitorul Sorin Titel din Caransebeş. Eram foarte mândră, deoarece oamenii aceia nici nu mă cunoşteau şi au rămas impresionaţi de scriitura mea”, arată Florica Bud.
A scris 11 cărţi
În 1993, a debutat cu primul volum de proză, „Iubire, sunt un obiect nezburător”. A colaborat şi la ArtPanorama, o revistă ce a strâns în jurul ei numeroşi autori importanţi în activitatea lor literară. Activitatea sa scriitoricească a început să fie din ce în ce mai cunoscută în anii ce au urmat. Astfel, în decursul a 17 ani, Florica Bud a reuşit să scrie 11 cărţi pentru adulţi şi copii. „Mi-am dedicat viaţa scrisului. Îmi plăcea să scriu la maşina de scris, pentru că mi se părea mai romantic. Cu greu am vrut să renunţ la ea, în favoarea scrisului electronic”, mărturiseşte scriitoarea. În 1998, la recomandarea scriitorilor Horia Gârbea şi Dan Silviu Boerescu, a ajuns să facă parte din Uniunea Scriitorilor Români, secţia Tineret şi Copii. „Din 1999 şi până în 2005, am făcut o pauză destul