La o lună de la inaugurarea cantinei Liceului Sanitar, elevii care primesc zilnic trei mese pe zi cu doar 14 lei, se arată foarte încântaţi de felul cum este pregătită mâncarea, cu totul deosebită, atât din punct de vedere al aspectului cât şi al gustului.
Nefuncţională pentru aproape doi ani, cantina Grupului Şcolar „Emil Palade" a căpătat o nouă faţă, anul trecut în decembrie, după ce societatea administrată de Petre Preda, SC Arimex Comexim 2000 SRL din Bucureşti a investit nu mai puţin de 500.000 de euro în modernizarea şi dotarea ei la standarde europene. Totul pentru ca cei 70 de copii cazaţi în căminul liceului, şi nu numai, să aibă la dispoziţie o masă caldă, gătită în cele mai stricte condiţii de igienă.
Acum, la o lună de la deschiderea ei, elevii care servesc zilnic masa aici se declară mai mult decât mulţumiţi pentru că li s-a oferit posibilitatea să se simtă trataţi aproape ca acasă. „Este foarte bună mâncarea şi preţul este foarte bun. Nu se compară cu ce era înainte şi aspectul este altul. Se văd schimbările. Ni se găteşte foarte bine, sofisticat, mie îmi place. Înainte de deschiderea acesteia luam masa la Liceul nr. 4 dar nu se compară cu mâncarea de aici", spune Loredana Cristache, din Medgidia, elevă în anul trei la postliceală. De aceeaşi părere au fost şi două colege din clasa a IX-a, pe care le-am găsit în cantină, în timp ce îşi serveau masa: „Nouă ne place că servim două mese calde pe zi şi nici nu plătim mult, doar 280 de lei pe lună. Dacă am fi mâncat în altă parte cu siguranţă am fi cheltuit mai mult", a susţinut Raluca Ghergic, din Oltina, judeţul Constanţa.
Chiar dacă momentan se gătesc doar mesele pentru elevii liceului, în perioada următoare, managerul societăţii pregăteşte terenul pentru a se da startul serviciului de catering. „Pregătim achiziţionarea unor scutere pentru catering. Încă nu am dat drumul la site p