Ministrul Sănătăţii (jurist de profesie şi cu o carură de invidiat) ne trimite la ştevie şi urzici cu mult înainte să le vină vremea. Nu se pune problema de legume de import pentru că alea sînt crescute şi colorate artificial. Nici cele congelate nu sînt bune, pentru că au convervanţi. Adio sarmale, caltaboşi, piftie, şunculită sau brânză cu smăntănă şi mămăliguţă. De fapt, adio şi ciorbă de burtă că şi asta e cu smăntănă. Plus că sînt sărate peste poate şi fac colesterol. La revedere musaca, vinete şi ardei copţi, fără tochitură sau ciorbă de potroace. Nu sînt sănătoase, sînt grase şi mustesc de calorii. Să nu mai vad chiftele sau perişoare -n farfurie, nici vreo fasole cu ciolan! Adio produse ,,naturale” – slăninuţă, cărnaţi de casă, brănză de burduf. Mai uşurel cu supa cu găluşti, cu baclavelele, balmuşul, budinca de clătite. Fără sarailii, fursecuri , colţunaşi sau cozonac cu nucă. Să n-aud de pandişpan, plăcinte poale-n brău, pască, ruladă, savarină, dulceţuri, şerbeturi şi peltea. Pui umplut să dai duşmanilor la masă. Nici laptele nu-i tocmai bun – ba nu e degresat deajuns, ba are aditivi.
Puţin spanac, o frunză de salată şi un măr, aşa, de sănătate. E tot ce am putea mănca pentru ca să fim veseli, sănătoşi, voinici.
Sigur că ştiţi de ce am scris acestea toate. Sub noua taxă botezată pe ,,fast food ” (un fel de împinge tava pe repede-nainte şi care se referă mai mult la sacks-uri, şaorme şi burgeri – aceştia din urmă nişte părjoale fandosite) se ascunde de fapt o taxa pe mîncare. Ce oare nu e gras, dacă te îndopi ca un curcan?!? O taxă pe salata de boeuf ? Pe merele în aluat? Pe miere? Pe supa cu tăieţei sau pe tartele cu marmeladă ?
Unii îşi mai amintesc programul de alimentaţie raţională făcut de ministrul de tristă amintire Iulian Mincu. În România nu era nimic de mâncare, aşa că ne alimentam…. ştiinţific! Ce ră