Inspectorii sanitari spun că nu au reuşit să identifice tipul conservei pe care femeia de 51 de ani, suspectă de botulism, ar fi consumat-o săptămâna trecută. Aceştia spun, însă, că simptomele pacientei sunt specifice botulismului.
Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Doina Petri, spune că Institutul Cantacuzino va putea confirma, cel mai probabil, în trei zile, diagnosticul de botulism. „Diagnosticul clinic este clar: simptomele indică faptul că ar fi vorba despre botulism. Pacienta, însă, nu se simte bine şi aşteptăm să îşi mai revină pentru a putea identifica ce conservă a consumat", a explicat Doina Petri. Acesta crede că este puţin probabil ca alte conserve din acelaşi lot să fie infectate. „S-ar putea să fie vorba doar un spor apărut izolat în acea conservă", a mai precizat directorul DSP.
În judeţ a mai existat un singur caz confirmat de botulism, în urmă cu trei ani, la un bărbat care a consumat o conservă importată din Thailanda.
Pentru siguranţa alimentară, medicii le recomandă bistriţenilor să nu cumpere conserve care au capacul umflat sau care pot avea un miros suspect.
Citiţi şi O femeie de 51 de ani,suspectă de botulism