Credincioşii ortodocşi au intrat în săptămâna “albă” sau “a brânzei”. Ultima săptămână dinaintea Postului Mare este o trecere treptată de la mâncarea de dulce la cea de post. În Săptămâna Albă, se face dezlegare la lapte, brânză, ouă şi peşte, inclusiv în zilele de miercuri şi vineri.
În această săptămână, nu se mai consumă carne. Credincioşii au însă dezlegare la lapte, brânză, ouă şi peşte, alimente de la care vine şi denumirea de “săptămâna albă”. Este o perioadă intermediară între alimentele de dulce şi cele de post, în care organismul se obişnuieşte treptat cu regimul alimentar. Din Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi şi până în Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, creştinii se pregătesc pentru perioada de post. Postul Mare sau al Sfintelor Paşti este primul post de durată din anul laic şi începe pe 15 februarie.
(Mihaela BĂRGĂOANU)
Credincioşii ortodocşi au intrat în săptămâna “albă” sau “a brânzei”. Ultima săptămână dinaintea Postului Mare este o trecere treptată de la mâncarea de dulce la cea de post. În Săptămâna Albă, se face dezlegare la lapte, brânză, ouă şi peşte, inclusiv în zilele de miercuri şi vineri.
În această săptămână, nu se mai consumă carne. Credincioşii au însă dezlegare la lapte, brânză, ouă şi peşte, alimente de la care vine şi denumirea de “săptămâna albă”. Este o perioadă intermediară între alimentele de dulce şi cele de post, în care organismul se obişnuieşte treptat cu regimul alimentar. Din Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi şi până în Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, creştinii se pregătesc pentru perioada de post. Postul Mare sau al Sfintelor Paşti este primul post de durată din anul laic şi începe pe 15 februarie.
(Mihaela BĂRGĂOANU)