Ingrediente (pentru 4 porţii):
2 linguri de ulei de măsline, 1 ceapă tocată, o bucată de 5 cm de ghimbir, curăţată şi tocată, 2 căţei de usturoi pisaţi, 1kg morcovi tocaţi fin, 4 căni de supă de pui, smântână şi frunze de mărar, pentru decor, apă.
Mod de preparare:
Încălziţi uleiul într-o cratiţă, la foc mediu. Adăugaţi ceapa, ghimbirul şi usturoiul, apoi daţi focul mic. Căliţi totul, amestecând din când în când, timp de 8-10 minute sau până când ceapa se înmoaie. Adăugaţi morcovii, supa de pui şi două căni de apă. Lăsaţi amestecul să fiarbă, acoperit parţial, timp de 35-40 de minute sau până când morcovii se înmoaie. Luaţi cratiţa de pe foc şi lăsaţi preparatul să se răcească puţin. Pasaţi supa cu ajutorul unui blender până când compoziţia capătă o consistenţă cremoasă. Turnaţi supa-cremă din nou într-o cratiţă şi încălziţi-o la foc mediu. Înainte de servire adăugaţi o lingură de smântână şi câteva frunze de mărar în fiecare farfurie.
Ingrediente (pentru 4 porţii):
2 linguri de ulei de măsline, 1 ceapă tocată, o bucată de 5 cm de ghimbir, curăţată şi tocată, 2 căţei de usturoi pisaţi, 1kg morcovi tocaţi fin, 4 căni de supă de pui, smântână şi frunze de mărar, pentru decor, apă.
Mod de preparare:
Încălziţi uleiul într-o cratiţă, la foc mediu. Adăugaţi ceapa, ghimbirul şi usturoiul, apoi daţi focul mic. Căliţi totul, amestecând din când în când, timp de 8-10 minute sau până când ceapa se înmoaie. Adăugaţi morcovii, supa de pui şi două căni de apă. Lăsaţi amestecul să fiarbă, acoperit parţial, timp de 35-40 de minute sau până când morcovii se înmoaie. Luaţi cratiţa de pe foc şi lăsaţi preparatul să se răcească puţin. Pasaţi supa cu ajutorul unui blender până când compoziţia capătă o consistenţă cremoasă. Turnaţi supa-cremă din nou într-o cratiţă şi încălziţi-o la foc mediu. Înainte de servire adăugaţi o lingură de smântână