Ingrediente: 150g făină, 165g zahăr pudră, 150g unt topit, 3 ouă întregi, 3 linguriţe cafea instant, 1 linguriţă praf de copt, 1 lingură cacao, 1 lingură apă. Sirop: 165g zahăr, 180ml apă, 3 linguriţe cafea instant. Pentru ornat: frişcă bătută.
Mod de preparare:
Se dizolvă cafeaua în apă şi se bate cu ouăle până devin o cremă. Adăugaţi zahărul şi mixaţi. Separat, se cern cacaua, făina împreună cu praful de copt, adăugaţi amestecul la crema de ouă, inclusiv untul topit şi răcit şi cafeaua dizolvată. Toată compoziţia se omogenizează bine. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt, unsă cu puţin unt, inclusiv pereţii laterali. Se bagă prăjitura în cuptorul încins, la foc moderat, până este coaptă. Se încearcă aluatul cu o scobitoare. Se scoate tava din cuptor şi se lasă să se răcească timp de cinci minute. Păstraţi un sfert din siropul pregătit, iar restul, aşa cald, îl turnaţi peste prăjitura răcorită. Se serveşte feliată, stropită cu siropul păstrat, iar deasupra se ornează cu frişcă.
Ingrediente: 150g făină, 165g zahăr pudră, 150g unt topit, 3 ouă întregi, 3 linguriţe cafea instant, 1 linguriţă praf de copt, 1 lingură cacao, 1 lingură apă. Sirop: 165g zahăr, 180ml apă, 3 linguriţe cafea instant. Pentru ornat: frişcă bătută.
Mod de preparare:
Se dizolvă cafeaua în apă şi se bate cu ouăle până devin o cremă. Adăugaţi zahărul şi mixaţi. Separat, se cern cacaua, făina împreună cu praful de copt, adăugaţi amestecul la crema de ouă, inclusiv untul topit şi răcit şi cafeaua dizolvată. Toată compoziţia se omogenizează bine. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt, unsă cu puţin unt, inclusiv pereţii laterali. Se bagă prăjitura în cuptorul încins, la foc moderat, până este coaptă. Se încearcă aluatul cu o scobitoare. Se scoate tava din cuptor şi se lasă să se răcească timp de cinci minute. Păstraţi un sfert din siropul pregătit, iar r