Sibienii se tatuează cu desene cu îngeri şi demoni pentru a ilustra lupta dintre bine şi rău. Capul de mort, craniul care zâmbeşte sfidător, este un tatuaj mereu la modă despre care tatuatorii spun că întotdeauna va arăta bine.
Îngeri cu aripi mari şi corp de copil sau cu o siluetă feminină foarte senzuală, demoni şi lupta continuă dintre bine şi rău ori capete de morţi. Acestea sunt tatuajele cele mai solicitate de sibieni. „În ultimul timp mi se cer îngeraşi, în general de mărimi medii, adică până în 15 centimetri lungime. Îngeri femei, în alb-negru, cel mai frecvent pe coaste sau pe omoplat. De obicei fetele vor ca îngerul să fie cât mai senzual, cât mai feminin, iar bărbaţii îşi doresc un înger copil. Chiar am avut un client la salon care spunea că acest înger îl reprezintă pe copilul său mort. Clienţii pun accent pe feţe şi pe expresia feţei“, a declarat Teodora Ştefănuţa, tatuator la Electric Tattoo din Sibiu.
Pentru că tehnica a evoluat mult în ultimii ani şi tatuajele sunt tot mai complexe. Astfel, niciun tatuaj care reprezintă un înger, un demon, un demon distrus de un înger sau un craniu nu este doar un banal tatuaj. „Acum modelele sunt foarte complexe şi, în mare parte, clienţii vin la noi cu mai multe desene şi ne spun ce le place şi ce nu la fiecare. Spre exemplu, nimeni nu-şi mai face doar draci, ci o combinaţie între bine şi rău. Lumea a început să se educe şi stă să se gândească mai mult înainte de a alege modelul, iar asta e bine“, a precizat Sebastian Velica, tatuator.
Tatuajul de pe gâtul Rihannei, model pentru sibience
Pe lângă modele cu motive religioase, în trendul ultimelor luni sunt texte scrise de mână, în limba română, în engleză sau latină, sibienii renunţând la litere chinezeşti şi simboluri japoneze. „Vor numele copilului, numele unui membru al familiei sau chiar un scurt text precum «Sânge latin» ori «Nihil si