Vegetarienii obisnuiau sa le rada in fata celor care mancau carne, spunandu-le ca sunt responsabili pentru distrugerea mediului inconjurator, insa anumite cercetari au demonstrat ca a fi vegetarian nu este atat de eco pe cat pare.
Un studiu facut de Universitatea Cranfield arata ca substituirea carnii cu inlocuitori, cum ar fi de exemplu tofu, sporeste riscul ca terenurile pe care acestia ar putea fi cultivati pe scara larga sa fie distruse, informeaza Daily Mail.
Veganii, cei mai duri dintre vegetarieni
In plus, procedeele de obtinere a inlocuitorilor de carne sunt consumatoare mari de energie, iar produsele finale sunt extrem de prelucrate.
Cercetatorii au concluzionat: o trecere de la carne de vita si de la lapte extrem de rafinat la produse precum tofu ar putea creste necesitatea cantitatii de teren arabil din Marea Britanie".
Cat de sanatos este regimul vegetarian?
Pentru unele persoane tofu si alti inlocuitori de carne reprezinta produse prietenoase cu mediul, insa nu sunt asa cum vor oamenii sa creada, dupa cum spune Donald Murphy-Bokern, unul dintre autorii studiului si fost coordonator la Departamentul de Mediu, Alimentatie si Afaceri Rurale.
"Daca vreti sa reduceti impactul dumneavoastra asupra mediului prin trecerea la vegetarianism, in mod evident nu este o idee foarte buna sa va bazati pe produse cu grad ridicat de prelucrare", a declarat Liz O'Neill, de la Societatea Vegetariana.
Vegetarienii obisnuiau sa le rada in fata celor care mancau carne, spunandu-le ca sunt responsabili pentru distrugerea mediului inconjurator, insa anumite cercetari au demonstrat ca a fi vegetarian nu este atat de eco pe cat pare.
Un studiu facut de Universitatea Cranfield arata ca substituirea carnii cu inlocuitori, cum ar fi de exemplu tofu, sporeste riscul ca teren