Antonio Martinez Rubia a lăsat Andaluzia pentru a deveni bucătar-şef la un restaurant cu specific spaniol. „Totul depinde de dragostea cu care îşi face treaba bucătarul. Nu te poţi face bucătar dacă nu iubeşti ce faci. Spaniolii ţin foarte mult la bucătăria tradiţională. Cel mai bun bucătar din lume este considerat unul din Catalunia. În tot Nordul Spaniei sunt bucătari faimoşi”, a mai afirmat Rubio.
PROFIL
Născut: 1 ianuarie 1957 Jaen (Andaluzia)
Studii: Are studii în economie şi bucătărie
Experienţă: A lucrat în ultimii 22 de ani ca bucătar, la toate nivelurile.
Familie: Căsătorit, are doi copii.
Se spune că bucătăria spaniolă este una dintre cele mai diversificate bucătării europene. Antonio Martinez Rubia a sosit la Timişoara pentru a demonstra bănăţenilor de ce mâncarea iberică se află printre cele mai interesante pe plan internaţional.
Şi-a lăsat familia în Andaluzia
Maestrul bucătar şi-a lăsat familia în Andaluzia şi a poposit în Capitala Banatului în urmă cu patru luni, pentru a lucra la un restaurant cu specific spaniol. „Nu m-am gândit prea mult. Am ieşit într-o seară cu doi prieteni la un local, iar aceştia au decis să deschidă un restaurant în România. Am zis că voi încerca această experienţă, deşi nu am mai lucrat niciodată în afara Spaniei”, a declarat Rubio. Bucătarul a lucrat aproape zece ani în comerţ, iar apoi s-a reprofilat şi a coborât la cratiţă. De-a lungul timpului a avut ocazia să cunoască mulţi români, care s-au dus în Spania în căutarea unui trai mai bun. „Am avut destui colegi din România la restaurantul unde am lucrat. Cei cu care am avut de-a face au fost oameni de treabă şi muncitori. Mi-au lăsat mereu o impresie bună, altfel poate nu veneam aici”, a mai spus bucătarul.
Bucătar cu suflet
Timişoara l-a cucerit pe Antonio Martinez Rubia instantaneu. „În s