Fiscul va trebui să aducă mai mulţi bani la buget pentru ca statul să plătească fără probleme pensiile, salariile şi ajutoarele sociale, iar Guvernul să nu treacă la majorarea taxelor şi impozitelor.
Fiecare procent din PIB (Produsul Intern Brut - n.r.) care se pierde din cauza evaziunii fiscale înseamnă şosele mai puţine, alocaţii şi pensii mai mici. Ridicaţi capul din microuniversul în care trăiţi!, s-a adresat Vlădescu reprezentanţilor Fiscului cu ocazia prezentării bilanţului pe 2009 al Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF). "Dacă nu vom aplica legea şi nu vom fi exigenţi, nu vom avea venituri la buget, şi atunci care sunt alternativele, mărirea de taxe?", a declarat şi premierul Emil Boc, prezent la eveniment.
"IEŞIŢI DIN BIROURI!"
Vlădescu le-a mai cerut funcţionarilor să iasă din birouri şi să verifice situaţia din teren. "Am fost vineri la o plimbare prin Bucureşti. Am aflat că unii dintre dumneavoastră nici nu ştiu unde sunt zonele de evaziune fiscală din Bucureşti, nu ştiu adresele şi nici n-au fost niciodată acolo", a completat Vlădescu. "Vreau să fiţi activi, vreau să ieşiţi din birouri, vreau să-i lăsaţi în pace pe contribuabilii care îşi plătesc taxele şi să-i urmăriţi pe cei care fac evaziune fiscală", a mai spus el. Ministrul şi-a cerut scuze firmelor care au avut de suferit anul trecut din cauza erorilor date de sistemele informatice ale Fiscului.
FĂRĂ IMPOZIT ANTICIPAT PE PROFIT
Firmele nu vor plăti impozit anticipat pe profit în acest an, măsura urmând a fi amânată, a mai spus premierul Emil Boc. El a anunţat că a convenit împreună cu ministrul Finanţelor modificarea Codului Fiscal în acest sens. Potrivit legii, începând de la 1 ianuarie 2010, toate companiile plătesc anticipat impozitul pe profit în fiecare trimestru, calculat la valoarea profitului obţinut în anul precedent, actual