Organizarea şantierului braşovenilor de la Vectra Service este în plină desfăşurare de forţe pe DJ 106B. Începând de săptămâna viitoare, zeci de muncitori, basculante şi utilaje vor fi angrenate pentru ultimul tronson al centurii.
CITIŢI ŞI:
Pericol de moarte în munţii Sebeşului pentru directorul Astra Film Fest
95.000 de metri pătraţi de teren, decopertaţi, bătătoriţi şi acoperiţi cu pietriş. Peste, se vor aşeza containere cu birouri, parcări, laboratorul, staţii de sortare şi staţii de făcut asfalt. Aşa va arăta în câteva zile organizarea de şantier a societăţii Vectra Service din Braşov pe drumul judeţean DJ 106B Sibiu - Ocna Sibiului, acolo de unde va fi dirijată operaţiunea „ultimul tronson al şoselei ocolitoare a Sibiului“. Peste 150 de muncitori vor lucra la cei şase kilometri de centură, 70-80 de autobasculante vor căra balast şi pământ, aproximativ 60 de utilaje de la terasiere şi buldozere la escavatoare şi încărcătoare frontale vor fi implicate în construcţia drumului pentru care sibienii şi toţi românii aşteaptă de aproape şapte ani.
Investiţii de 133.000.000 de milioane de lei pentru drumuri existente doar pe hârtie
Mai simplu decât şi-au imaginat
În această săptămână au ajuns la Sibiu primele utilaje de la Braşov iar reprezentanţii Vectra Service dau asigurări că la începutul săptămânii viitoare, când organizarea şantierului va fi gata, se vor demara lucrările la centură. „Aproximativ o săptămână durează trasarea drumului, adică stabilirea axului drumului şi a lăţimii, după care vom trece la decopertarea stratului vegetal“, a declarat inginer Bogdan Partene, coordonatorul proiectului.
Acesta a mai spus că cei şase kilometri de şosea nu o să le pună probleme, munca pe care o au de făcut fiind mai uşoară decât au preconizat. „Este mult mai simplu decât ne-am aşteptat. Cu excepţia unui mic pod, nu avem lucrări de art