Cel puţin 96 de persoane au fost rănite joi în timpul cutremurului cu magnitudinea de 6,4 din sudul Taiwanului, urmat de aproximativ 20 de replici, care a provocat panică, pene de electricitate şi oprirea transporturilor, au anunţat autorităţile, citate de AFP.
1 /. Puternicul cutremur, localizat la aproximativ 70 de kilometri de principalul oraş din sudul insulei, Kaohsiung, şi produs la o adâncime de 35 de kilometri, a fost resimţit până în capitala Taipei, din nord.
Panică, incendii, alunecări de teren
Locuitorii din Kaohsiung au ieşit panicaţi în stradă. Imediat, metroul şi trenurile care leagă nordul şi sudul insulei au fost oprite, potrivit posturilor locale de televiziune. Seismul care a avut loc la ora locală 08.18 (ora 02.18, ora României) a provocat pene de curent şi a dus la întreruperea alimentării cu apă potabilă. Iar o fabrică de textile a luat foc.
"Clădirea s-a zdruncinat violent şi mi s-a făcut frică. Am crezut că este un taifun", a relatat Chang Shu-yuan, un locuitor din Kaohsiung, oraş cu o populaţie de 1,5 milioane de locuitori, relatează AFP.
În sudul ţării, în oraşul Nantu, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă şi 10 oameni au rămas blocaţi în lift.
Este cel mai puternic cutremur care a lovit ţara în ultimul secol.
Nu a fost declanşată o alertă de tsunami în urma seismului. Şase replici s-au înregistrat după cutremur.
Cutremurele afectează deseori Taiwanul, insula se află la joncţiunea a două plăci tectonice.
Un seism cu o magnitudine de 7,6 grade a ucis, în septembrie 1999, 2.400 de persoane. Taifunul Morakot s-a soldat de asemenea cu peste 700 de morţi pe insulă, în august 2009.
FOTO: REUTERS Alunecări de pământ, produse ca urmare a cutremurului
FOTO: REUTERS Incendiu la o fabrică de textile