Dacă omul nu ar fi descoperit carnea şi prepararea hranei la foc, astăzi ar fi arătat şi s-ar fi comportat ca maimuţa. Conform calculelor făcute de profesorul Richard Wrangham, de la Harvard, un om ar avea nevoie zilnic, pentru supravieţuire, de 5-6 kilograme de legume şi fructe, care i-ar lua vreo şase ore de mestecat.
Însă după ce strămoşii noştri au introdus carnea în hrana lor zilnică, totul s-a schimbat. Carnea, o formă concentrată de energie, le-a mărit volumul creierului şi i-a făcut mai inteligenţi. Au "ronţăit" mai puţin şi au avut mai mult timp pentru socializare, iar când au descoperit şi cum se prepară carnea şi hrana, în general, cu ajutorul focului, s-a putut vorbi deja despre evoluţia speciilor.
Dacă omul nu ar fi descoperit carnea şi prepararea hranei la foc, astăzi ar fi arătat şi s-ar fi comportat ca maimuţa. Conform calculelor făcute de profesorul Richard Wrangham, de la Harvard, un om ar avea nevoie zilnic, pentru supravieţuire, de 5-6 kilograme de legume şi fructe, care i-ar lua vreo şase ore de mestecat.
Însă după ce strămoşii noştri au introdus carnea în hrana lor zilnică, totul s-a schimbat. Carnea, o formă concentrată de energie, le-a mărit volumul creierului şi i-a făcut mai inteligenţi. Au "ronţăit" mai puţin şi au avut mai mult timp pentru socializare, iar când au descoperit şi cum se prepară carnea şi hrana, în general, cu ajutorul focului, s-a putut vorbi deja despre evoluţia speciilor.