Extrem de sanatos, usturoiul are dezavantajul ca nu poate fi consumat la orice masa si nici cu oricine. Insa aceasta problema si-a gasit o rezolvare, odata cu intrarea pe piata a usturoiului negru.
Odata consumat, acesta ofera toata savoarea si ceva dulceata in plus, fara a lasa dare de miros in urma. Nu lasa gust neplacut si nici miros, ceea ce il face foarte cautat, conform The Telegraph. Din pacate, si pretul este pe masura, putand fi cumparat din supermarketurile britanice la pretul de 5,49 de lire sterline capatana.
Usturoiul care face furori mai nou, putand fi consumat fara grija la intalnire, nu se deosebeste cu nimic de soiurile cunoscute, singura diferenta constand in felul in care este tratat, dupa ce a fost cules. Practic, acesta se lasa la fermentat, la temperaturi inalte, timp de o luna.
Rezultatul: un usturoi aparent identic, dar negru la interior. Daca pentru americani si europeni este o noutate, tehnica este cunoscuta de ceva vreme in Thailanda si Coreea. Pe langa sosuri si mancaruri, adesea este folosit si in bauturi, pe care le indulceste.
Extrem de sanatos, usturoiul are dezavantajul ca nu poate fi consumat la orice masa si nici cu oricine. Insa aceasta problema si-a gasit o rezolvare, odata cu intrarea pe piata a usturoiului negru.
Odata consumat, acesta ofera toata savoarea si ceva dulceata in plus, fara a lasa dare de miros in urma. Nu lasa gust neplacut si nici miros, ceea ce il face foarte cautat, conform The Telegraph. Din pacate, si pretul este pe masura, putand fi cumparat din supermarketurile britanice la pretul de 5,49 de lire sterline capatana.
Usturoiul care face furori mai nou, putand fi consumat fara grija la intalnire, nu se deosebeste cu nimic de soiurile cunoscute, singura diferenta constand in felul in care este tratat, dupa ce a fost cules. Practic, ace