Unii lideri ai PNL din echipa lui Antonescu s-au plimbat dintr-o grupare politica in alta, mereu sarind in tabara castigatoare. De fiecare data s-au lepadat de seful partidului cazut in dizgratie dupa ce au profitat din plin de pozitii importante primite in PNL sau in Guvern.
Ilustrativ este cazul secretarului general Radu Stroe, care a schimbat multi presedinti numai pentru a ramane intr-o functie de conducere. El s-a remarcat pana in 2000 drept un om de casa al lui Valeriu Stoica, ocupandu-se pe vremea presedintiei acestuia de problemele organizatorice ale partidului. Stroe a facut parte din echipa castigatoare a lui Stoica in disputele interne cu gruparea liberalilor radicali, Dinu Patriciu-Calin Popescu Tariceanu-Crin Antonescu. Apoi, o data cu venirea lui Theodor Stolojan la conducerea PNL, Stroe a devenit un sustinator fervent al acestuia, in timp ce Crin Antonescu si Ludovic Orban atrageau atentia, in 2002, asupra tendintelor autoritare ale noului sef al partidului. Dupa 2005, cand Calin Popescu Tariceanu a devenit presedintele PNL, Stroe a sarit brusc in tabara acestuia. Asa a ajuns secretar general al Guvernului. Dupa 2008, Antonescu il inlocuieste la putere pe Tariceanu. Stroe trece cu tot cu bagaje in aripa celor nemultumiti de politica liberala a fostului premier. Ca, in cele din urma, Radu Stroe sa ajunga unul dintre oamenii de baza ai lui Antonescu, ales secretar general, la indicatiile noului presedinte PNL.
Un alt "traseist" liberal este Relu Fenechiu. El s-a remarcat ca baron local pe vremea guvernarii lui Calin Popescu Tariceanu, cand multi oameni ai lui din Iasi, precum Tudor Chiuariu si Cristian Adomnitei, au fost numiti ministri in Cabinetul Tariceanu. Fenechiu era considerat personajul cu cea mai mare influenta in Executivul PNL. Cum a cazut Tariceanu in dizgratie, baronul de Iasi a devenit omul lui Antonescu. Asa il gasi