Oamenii de stiinta australieni vin cu o teorie care ar putea explica de ce kilogramele continua sa se aseze in cazul celor supraponderali si obezi, in timp ce cei slabi isi pastreaza silueta. Potrivit acestora, grasutii nu simt gustul grasimii din mancare, ceea ce-i face sa continue sa manance.
Comparativ cu ei, persoanele cu o greutate normala detecteaza imediat grasimea din mancare, fapt ce duce la transmiterea mesajului de satietate, relateaza Daily Mail.
In trecut, se credea ca persoanele plinute pur si simplu au un apetit crescut pentru alimentele bogate caloric, studiul de fata demoland aceasta ipoteza.
Concluzia a reiesit in urma unui stiudiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Deakin, in Melbourne, Australia, care au dat unui numar de voluntari sa guste lapte cu si fara grasimi.
S-a observat ca persoanele cu greutate normala au detectat imediat grasimile, celor mai grasi fiindu-le mult mai greu sa faca acelasi lucru.
S-a observat ca abilitatea subiectilor de a simti gustul grasimilor depindea de numarul de kilograme. Iar aceasta abilitate sau inabilitate dicta si cantitatea de mancare consumata.
O posibila explicatie a neputintei de a detecta grasimile, care in mod normal transmit imediat senzatia de satietate, este aceea ca alimentele din ziua de azi sunt atat de intesate de grasimi incat unii oameni au devenit imuni, acestia fiind si cei care se ingrasa vazand cu ochii.
Oamenii de stiinta australieni vin cu o teorie care ar putea explica de ce kilogramele continua sa se aseze in cazul celor supraponderali si obezi, in timp ce cei slabi isi pastreaza silueta. Potrivit acestora, grasutii nu simt gustul grasimii din mancare, ceea ce-i face sa continue sa manance.
Comparativ cu ei, persoanele cu o greutate normala detecteaza imediat grasimea din mancar