Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a mentionat inca o data miercuri, in sedinta de plen a Camerei superioare, ca PD-L si celelalte formatiuni care au cerut revocarea sa nu au dreptul sa faca acest lucru. Potrivit acestuia, cererea este neconstitutionala si inadmisibila si a precizat ca nu o va supune votului.
"CCR considera ca o majoritate conjuncturala ca cea alcatuita dupa alegeri nu poate cere revocarea presedintelui Senatului. In conditiile in care suntem solicitati sa introducem pe ordinea de zi o solicitare din partea unui alt grup decat cel care m-a propus, este neconstitutional evident si inadmisibil.
Aceasta pozitie, dragii mei colegi si prieteni, este ca avem o Constitutie care impiedica un asemenea demers. Ca presedinte al Senatului declar inadmisibila solicitarea si nu vom supune acest subiect pe ordinea de zi", a declarat Geoana.
Apoi, el a propus plenului Senatului sa voteze subiectele de pe ordinea de zi. Aceasta a fost respinsa la vot cu 69 de voturi pentru si 52 impotriva.
Mircea Geoana a mai spus ca prezenta sa la sefia Senatului nu impiedica actul guvernarii si a precizat ca rolul sau este de a asigura echilibrul si respectarea regulamentului.
Totodata, el a asemanat episodul de azi in care se cere revocarea sa cu cel de acum cinci ani in care s-a incercat demiterea lui Nicolae Vacaroiu.
"Suntem in fata unei situatii pe care am mai intalnit-o. S-a facut aici referire la un moment probabil identic de acum cinci ani, cand s-a incercat de o majoritate conjucturala revocarea domnului Vacaroiu. Curtea Constitutionala a statuat fara urma de dubiu atunci ca singura modalitate de inlocuire a presedintelui Senatului se poate face printr-o cerere de revocare din partea grupului care l-a propus", a spus Geoana.
Dupa ce ordinea de zi din care lipsea revocarea lui Mircea Geo