De 12 ani conduce cea mai ghinionistă grădiniţă din oraş şi nu a încetat nicio clipă să facă tot posibilul pentru a schimba condiţiile în care învaţă preşcolarii.
Corina Ţifrea este un om care a ştiut mereu că reuşita în viaţă este direct proporţională cu efortul investit în împlinirea unei dorinţe. Poate tocmai de aceea, directoarea Grădiniţei nr. 2 este ceea ce lesne se poate numi un manager atipic: apropiată copiilor, prietena şi confidenta părinţilor, şeful simpatic al colegilor şi directorul pentru care locul de muncă este a doua familie. Din 1998 se află la conducerea unei grădiniţe care, de la montarea unei centrale termice şi achiziţie de mobilier, până la revendicare, incendiere şi relocare a trecut prin toate. „Grădiniţa aceasta a fost primul meu loc de muncă ca şi educatoare. Din 1998 sunt directoarea unităţii şi mi-am zis, când am revenit aici, că ori reuşesc să schimb ceva, ori merg în altă parte. Aşa că am luptat să montăm o centrală termică, pentru că cei mici se încălzeau de la o sobă de teracotă, pe care personalul de îngrjire trebuia să o aprindă de la ora 04.00 dimineaţa", îşi aminteşte directoarea.
Urmărită de ghinion
Rezolvarea problemei juridice a imobilului- grădiniţă şi apoi obţinerea unei finanţări de peste un milion de lei pentru lucrări capitale au fost următoarele provocări cărora a trebuit să le facă faţă. „Dintr-o regretabilă eroare, s-a pierdut finanţarea, pentru că imobilul a fost revendicat şi scos din inventarul domeniului public", rememorează directoarea. Necazurile s-au ţinut lanţ şi după ce s-a clarificat problema juridică, grădiniţa a fost mutată, fiind ameninţată cu prăbuşirea. A urmat o perioadă în care copiii s-au plimbat pe la mai multe grădiniţe din oraş, până la finalizarea unui centru temporar. La scurt timp după mutarea în sediul temporar, clădirea a fost afectată de un incediu. Peste toate a