Preparatele din rădăcinoase au proprietăţi tonice datorită vitaminelor şi mineralelor pe care le conţin. Consumă-le la fiecare masă pentru a-ţi întări imunitatea.
Sfecla roşie înlesneşte detoxifierea
Terapia cu suc de sfeclă roşie în cazul persoanelor cu predispoziţie la cancer opreşte multiplicarea celulelor maligne. Se prepară un cocteil din suc de sfeclă roşie (10 linguri), suc de morcovi (20 de linguri) şi un pahar cu suc de mere.
Se beau câte patru porţii pe zi, iar terapia durează minimum două luni. De asemenea, sucul de sfeclă roşie are proprietatea de a stimula formarea globulelor roşii, mai ales atunci când este consumat pe stomacul gol.
Ridichile negre fac digestia uşoară
Preparatele din ridichi negre, fie sub formă de salată, fie sub formă de suc, au efecte favorabile asupra întregului organism: scad nivelul colesterolului, stimulează digestia şi cresc acuitatea vizuală.
Salatele în care pui ridichi negre (patru linguri), în amestec cu hrean şi cu pătrunjel (câte o lingură din fiecare) stimulează pofta de mâncare şi combat anorexia.
Cura durează trei săptămâni. Dar persoanele cu hiperaciditate gastrică sau cu ulcer gastric trebuie să consume cu prudenţă aceste preparate, pentru că irită stomacul. Pasate alături de cartofii copţi, ridichile negre pot fi un meniu excelent pentru bebeluşii înţărcaţi.
Morcovul combate anemia
Compoziţia foarte bogată în principii active recomandă morcovul ca pe un aliment terapeutic cu efecte remarcabile asupra sănătăţii. Fiind bogat în betacaroten, morcovul este indicat în procesul de creştere (în cazul copiilor) şi în sporirea acuităţii vizuale. Procentul mare de fier din compoziţia sa are efecte remineralizante şi antianemice remarcabile.
Păstârnacul are efect diuretic
Păstârnacul este tonic pentru inimă şi pentru plămâni. Foarte bogată în fibre, nutrienţ