La Cluj, peste 500 de maghiari au comemorat în stradă „Ziua maghiarilor de pretutindeni", care marchează momentul revoluției de la 1848. Mulţi erau îmbrăcați în port popular. Ei au arborat steagul Ţinutului Secuiesc, au intonat cântece revoluționare după ce au pornit de la Facultatea de Teologie Protestantă. Câţiva au arborat o pancartă pe care scria în limba maghiară „Ținutul Secuiesc nu e România". Cortegiul a făcut un tur al Pieței Unirii, apoi a intrat în biserica romano-catolică Sfântul Mihail, unde a avut loc o slujbă ecumenică. Manifestanții s-au îndreptat spre fostul hotel Biasini, locul unde revoluționarii se întâlneau acum 161 de ani. Seara a avut loc o dramă muzicală în piațeta Matei Corvin și retragere cu torțe.
La Târgu-Mureş, manifestările prilejuite de aniversarea Revoluţiei paşoptiste din Ungaria, dar şi de „Ziua maghiarilor de pretutindeni" au început la ora 11.00, la statuia lui Gyorgy Bernady, unde lideri UDMR au depus coroane de flori. Două ore mai târziu, la statuia poetului Petofi Sandor, liderii PCM, CNMT şi CNS au organizat o acţiune separată. La statuia lui Petofi a ajuns şi Oszkar Fuzesi, ambasadorul Ungariei la Bucureşti. Seara s-a încheiat cu o retragere cu torţe, la ora 19.00.
La Cluj, peste 500 de maghiari au comemorat în stradă „Ziua maghiarilor de pretutindeni", care marchează momentul revoluției de la 1848. Mulţi erau îmbrăcați în port popular. Ei au arborat steagul Ţinutului Secuiesc, au intonat cântece revoluționare după ce au pornit de la Facultatea de Teologie Protestantă. Câţiva au arborat o pancartă pe care scria în limba maghiară „Ținutul Secuiesc nu e România". Cortegiul a făcut un tur al Pieței Unirii, apoi a intrat în biserica romano-catolică Sfântul Mihail, unde a avut loc o slujbă ecumenică. Manifestanții s-au îndreptat spre fostul hotel Biasini, locul unde revoluționarii se întâlneau acum 161 de ani. Se