Un studiu de mare anvergura, inceput in anii '90, a concluzionat, in mod neasteptat, ca o dieta saraca in grasimi nu scade nivelul colesterolului.
Desi nu e rau pentru inima, nu influenteaza in vreun fel nivelul colesterolului, se mentioneaza in American Journal of Clinical Nutrition. Beneficiile unei astfel de diete sunt acelea ca nu fac ca lucrurile sa fie mai rele, explica autorul cercetarii, Barbara V. Howard, din cadrul Universitatii Georgetown.
Practic, nici nu s-a marit nivelul trigliceridelor, dar nici colesterolul rau nu a fost coborat, in ciuda asteptarilor. Meritele unei astfel de diete sunt legate insa de pierderea in greutate si de o rata mai mica a bolilor de inima, datorata unui consum redus de anumite tipuri de grasimi, cum ar fi cele saturate sau trans, relateaza HealthDay.
Studiul, inceput in 1991, a vrut sa gaseasca legatura dintre regimul sarac in grasimi si riscul de cancer sau bolile de inima. In 2006, s-a concluzionat ca acest tip de dieta nu influenteaza riscul de cancer.
Un studiu de mare anvergura, inceput in anii '90, a concluzionat, in mod neasteptat, ca o dieta saraca in grasimi nu scade nivelul colesterolului.
Desi nu e rau pentru inima, nu influenteaza in vreun fel nivelul colesterolului, se mentioneaza in American Journal of Clinical Nutrition. Beneficiile unei astfel de diete sunt acelea ca nu fac ca lucrurile sa fie mai rele, explica autorul cercetarii, Barbara V. Howard, din cadrul Universitatii Georgetown.
Practic, nici nu s-a marit nivelul trigliceridelor, dar nici colesterolul rau nu a fost coborat, in ciuda asteptarilor. Meritele unei astfel de diete sunt legate insa de pierderea in greutate si de o rata mai mica a bolilor de inima, datorata unui consum redus de anumite tipuri de grasimi, cum ar fi cele saturate sau trans, relateaza HealthDay.
@N