Între meseria de alpinist utilitar și cea de voluntar al Serviciului Salvamont, îşi găsește timp de ski în Austria sau un rafting pe Rebra.
Bogdan Miholca s-a familiarizat cu senzaţiile aventuroase pe care ţi le dă muntele încă de vârsta de patru ani, când făcea drumeţii în Munții Rodnei, cu copiii de la Casa Pionierilor din Bistrița. „De mic am tot mers pe munte. Am mers în Rodnei la patru ani, într-o tabără cu «Salvaţi Natura». Era pe vremea cu «Ceaşcă» şi se făceau încă tabere de genul ăsta", povesteşte Bogdan. Deşi părinții săi erau profesori şi nu prea l-au încurajat în privința sporturilor, acesta a perseverat în această direcţie şi, cu timpul, a trecut şi în domenii extreme.
Este voluntar al serviciilor salvamont de şapte ani. De-a lungul timpului a bătut munți din toată ţara şi a parcurs diverse trasee montane: Făgăraş, Apuseni, Munţii Vrancei şi alţii.
De alpinism utilitar s-a apucat în 2004. „Atunci m-a prins pasiunea, la o lucrare a unui prieten care este acum şeful Serviciului Salvamont Bistriţa-Năsăud. Cu el şi cu alţi prieteni am avut multe ieşiri la Cheile Turzii", spune alpinistul.
Practică raftigul în fiecare primăvară
Însă, unul dintre cele mai interesante preocupări ale sale, şi o mișcare destul de recentă în Bistriţa-Năsăud este raftingul. După ce în 2003 şi 2005 Bogdan a avut parte de un training complet la Besancon, cu tot ce înseamnă alpinism, caiac şi canoe, începând cu 2006 a avut ocazia să îşi pună în practică abilităţile şi la noi în judeţ. Raftingul pe cursul Rebrei sau întreceri de caiac şi canoe la Colibiţa au devenit nişte sporturi practicate şi de bistrițeni de patru ani încoace. Cât ce se topeşte zăpada şi apa devine suficient de învolburată, Bogdan împreună cu alţi practicanţi din județ şi din ţară străbat cei aproximativ 20 de kilometri ai Rebrei în cursele de rafting. „Ne sunăm unii pe alţi