Diabetul este o boala de care sufera milioane de persoane la nivel mondial. Persoanele ce sufera de aceasta afectiune apeleaza, de cele mai multe ori, la ajutorul medicamentelor, insa este bine sa isi indrepte atentia si catre plantele medicinale ce ii pot ajuta foarte mult.
Aloe vera scade nivelul glucozei din sange si nivelul de hemoglobina glicozilata, aminteste Ayushveda. Gelul si sucul de aloe vera, rezultat din frunzele plantei, sunt foarte bune pentru persoanele care au diabet.
Banaba, o planta din Asia de Sud, este buna pentru scaderea nivelului zaharului din sange si este recomandata, de asemenea, pentru persoanele care doresc sa slabeasca.
O specie de pepene (bitter melon), consumat in doze mici, controleaza diabetul zaharat prin stimularea producerii de insulina. Monitorizarea zaharului din sange este necesara in momentul utilizarii acestui aliment pentru a evita atinfgerea unui nivel nesigur.
Trebuie avut in vedere si faptul ca diabetul poate aparea si din cauza nivelului scazut de crom din organism.
Un alt aliment comun si folosit in bucatarie ar putea ajuta persoanele care sufera de diabet. Este vorba despre scortisoara.
Scortisoara face ca celulele grase sa raspunda la insulina. Consumata zilnic, scoartisoara scade procentul de glucoza in plasma sanguina.
De asemenea, inul este o planta recomandata diabeticilor. Doua linguri de seminte de in rasnite se fierb 5 minute in 0,5 litri de apa. Inul regenereaza celulele bolnave ale pancreasului si activeaza cresterea celulelor noi care produc insulina.
Orezul brun previne diabetul
Ginsengul scade, de asemenea, nivelul zaharului din sange si tensiunea arteriala. Acesta creste fluxul de insulina din pancreas si imbunatateste functia receptorilor de insulina.
Magneziul gasit in fructe cu coaja lemnoas