Prin acest program demarat de către administraţia pieţelor, producătorii vor vinde kilogramul de carne cu maximum 19,5 lei pe kilogram şi vor primi în schimb tarabe gratuite
Nu numai gospodinele îşi pregătesc casa pentru apropiata sărbătoare a Sfintelor Paşti, ocupându-se în aceste zile de curăţenia de primăvară. Şi comercianţii din pieţele Constanţei îşi vopsesc halele pentru a fi totul pus la punct în aşteptarea mieilor de Paşti.
Reprezentanţii Direcţiei Pieţe, Târguri şi Oboare din cadrul Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat au anunţat ieri, demararea programului „Preţul corect" pentru carnea de miel.
Nicolae Fronescu, directorul Direcţiei Pieţe, Târguri şi Oboare a declarat ieri, că preţul maxim pentru kilogramul de carne de miel, stabilit de comun acord cu producătorii înscrişi în program, va fi, în pieţele constănţene, de 19,5 lei. Programul va fi demarat miercuri, 24 martie şi se va derula până pe 3 aprilie. De menţionat că ieri, carnea de miel era vândută de către producători cu 25 lei pe kilogram. Potrivit lui Fronescu, la programul lansat de către Primăria Constanţa, au aderat până în prezent 36 de producători de carne de miel. „Preţul nu va fi obligatoriu, ceilalţi producători, din afara programului, nu vor fi însă scutiţi de taxa de piaţă în această perioadă", a precizat Fronescu. Altfel spus, producătorii de carne de miel sunt încurajaţi de către administraţia locală să adere la programul de preţuri corecte, prin scutirea de la plata taxei de piaţă, în cuantum de 45 lei pe zi, şi care înseamnă plata locului la tarabă, halat, bonetă şi tăvi.
Miei mai ieftini în pieţele Griviţei, Tomis III şi Unirii
„Oamenii au fost extrem de înţelegători. Deşi a fost o iarnă grea, au fost de acord ca preţul maximal pentru kilogramul de carne de miel să fie de 19,5 lei", a fost concluzia şefului de la Pieţe, Târguri şi O