Copiii din Centrul Curcubeu au tăiat astăzi legume ca în restaurantele europene. Micuţii care participă la acţiune spun că sunt foarte încântaţi de faptul că au posibilitatea să înveţe secretele bucătăriilor străine.
Copiii din cadrul Complexului Curcubeu din Arad au început de astăzi un curs culinar inedit. Micuţii sunt învăţaţi de mai mulţi experţi bucătari cum pot găti în stil european.
„Mâncarea este un lucru important pentru toţi de aceea e bine ca un copil să înveţe încă de mic cum se poate gospodări singur, care sunt cele mai bune reţete şi cum le pot pune în pracitcă în bucătăria mamei”, a declarat Cristian Bandur, bucătar profesionist. Acţiunea la care participă aproximativ 80 de copii se desfăşoară timp de şapte zile, în incinta complexului Curcubeu, şi a fost posibilă cu sprijinul Centrului de Informare Europeană Europe Direct şi a Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Socială Arad.
Picanterii în bucătărie
Micuţii cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani învaţă cum pot găti în stil tradiţional. De la salata cu specific spaniol, spaghete italieneşti, gulaş unguresc, cartofi franţuzeşti, salată grecească şi până la pene milaneze, toate se numără printre specialităţile pe care micuţii vor învăţa să le gătească singuri.
„Am învăţat cum să tai ardeii mărunt, cum să adaug condimente şi care sunt paşii unei reţete complete. Mă bucur că avem parte de astfel de activităţi, foarte folositoare în viaţa de zi cu zi. Pe când o să cresc mare, aş vrea să devin şi eu bucătar”, a spus Gabriel Socaciu. Copiii, instruiţi şi coordonaţi de mai mulţi consilieri şi experţi în bucătărie, s-au descurcat de minune încă din prima lor zi.
Aceştia au lucrat în echipe de câte zece persoane şi au reuşit să ducă la bun sfârşit munca unui adult. „La sfârşitul competiţiei, toţi participanţii vor primii premii oferite în cadrul proiectului Europe Direct.