Ai probleme cu digestia, iar imediat după ce te ridici de la masă te simţi obosit şi lipsit de energie? De vină poate fi mâncatul pe fugă.
De multe ori, lipsa de timp nu ne mai permite să acordăm meselor de peste zi atenţia cuvenită, deşi alimentaţia joacă un rol crucial în menţinerea stării de sănătate.
Prin urmare, mâncăm pe fugă, fără a mesteca bine alimentele. În astfel de situaţii, cel mai mult are de suferit stomacul, care trebuie să depună un efort dublu pentru a digera alimentele. Inevitabil, problemele de sănătate încep să apară.
1 Ai mai multă energie
În general, mâncatul pe fugă atrage după sine consumarea unei cantităţi mai mari de alimente decât este necesar. Întrucât nu pot fi digerate toate în acelaşi timp, o parte din ele stagnează în stomac. Din această cauză, începem să ne simţim lipsiţi de energie. Studiile au arătat că randamentul angajaţilor scade simţitor după masa de prânz, deoarece, de obicei, aceasta este luată pe fugă şi, în plus, este săracă din punct de vedere nutriţional.
2 Ai o digestie mai bună
Este cunoscut faptul că digestia nu începe în stomac, ci în cavitatea bucală. Pentru a avea o digestie de nota zece, se recomandă să mesteci fiecare îmbucătură de cel puţin 20 de ori. Astfel, enzimele digestive acţionează mult mai eficient atunci când alimentele ajung în stomac bine mărunţite.
3 Ţii bolile la distanţă
Atunci când înghiţim pe nerăsuflate cantităţi mari de mâncare nu reuşim să ducem până la capăt procesul de masticaţie şi astfel riscăm să ne îmbolnăvim, ne atenţionează nutriţioniştii. Aceasta deoarece atunci când alimentele nu sunt mestecate bine, chiar dacă sunt echilibrate din punct de vedere nutriţional, poate apărea o carenţă de vitamine şi de minerale.
4 Simţi savoarea mâncării
În general, atunci când mănânci pe fugă nu reuşeşti să simţi cu adevărat gustul alimentel