Pieţele constănţene s-au umplut de comercianţi care oferă constănţenilor trufandale: ceapă verde, ridichii, leurdă, salată, tocmai bune pentru o cură de detoxifiere.
După alimentaţia greoaie din timpul iernii, o cură de salate este mai mult decât binevenită pentru organism. În întâmpinarea constănţenilor au ieşit şi precupeţii cu o ofertă foarte bogată.
Oamenii însă merg la piaţă, se opresc în faţa tarabelor, privesc şi pleacă mai departe.
„Este bine că au apărut şi produsele proaspete, româneşti, dar să cumperi în fiecare zi nu este tocmai rentabil“, spune Ştefan Datcu, un pensionar din Constanţa. Nici de cealaltă parte a tarabei lucrurile nu arată mai bine.
„Vânzarea este cam slabă. Lumea nu prea cumpără, iar noi nu putem să lăsăm mai mult la preţ pentru că nu se merită efortul şi cheltuiala pentru produse“, a declarat Veronica Duţă, vânzătoare în Piaţa Griviţei.
Preţuri mai mici
Pe taraba Veronicăi se găsesc de toate: salată verde - 2 lei bucata, ridichi - 2 lei legătura, ştevie - 1 leu legătura, pătrunjel de solar - 1 leu legătura, urzica - 10 lei kilogramul sau 1,5 lei punga de 200 de grame. Ceva mai mici sunt preţurile la particularii care vând produsele de sezon lângă piaţă, pentru că nu trebuie să mai plătească taxele de tarabă.
„Eu vând punga de urzică pentru 1 leu. Urzica este adunată de mine şi de copiii mei. Trebuie să câştig un ban. Am crescut 6 copii. Nu am avut serviciu, iar acum nu am pensie“, spune Tudora Dobre, din Nisipari, care venise la piaţă însoţită de unul dintre fiii săi.
Citiţi mai multe în !