A început în adevăratul sens al cuvântului de la lingură. Şi a făcut din ea o filosofie de viaţă. I-a schimbat nu numai destinul, dar şi numele, fiind cunoscut pe patru continente ale lumii ca "Spoonman". Pentru cine ştie să le înţeleagă povestea, lingurile lui Marc Tudose aduc noroc, dragoste, înţelepciune. Şi frumuseţe, cu siguranţă.
Marc Tudose este un bucureştean get beget care a avut norocul - pe care puţini dintre noi îl au, dar cu siguranţă ni l-am fi dorit - de a avea un bunic la ţară. Astfel că, în copilărie, în loc să se joace pe asfaltul încins din spatele blocului, mergea "la ţara lui" şi petrecea zile întregi privindu-şi bunicul cum "se joacă cu lemnul", cum bucăţile de lemn prindeau viaţă în mâinile lui butucănoase şi puternice.
Şi acum crede că în perioada aceea s-a lipit de el pasiunea de a scormoni în lemn, de a căuta sufletul fiecărei bucăţi de lemn, dorinţa de a-l "meşteri" până când acesta va căpăta forma pentru care s-a pregătit - de la lăstarul sfios până la trunchiul viguros înălţat spre cer - atâta amar de vreme. Aşa se face că primele obiecte ieşite din mâna lui au avut caracter religios, statuete şi icoane, aşa cum îşi văzuse bunicul lucrând şi aşa cum i-a dictat sufletul, ca om crescut în spiritul dragostei şi al respectului pentru credinţă. În anii ce au urmat, a avut de ales între a deveni cioplitor în lemn, ca bunicul, sau muzician precum tatăl său. Până la urmă a învins... sunetul lemnului proaspăt transformat din vis în realitate. Clapele pianului au fost înlocuite cu mânerele dălţilor şi aşa a început ceea ce Marc consideră şi astăzi marea aventură şi dragoste a vieţii sale.
DE LA TUDOSE LA SPOONMAN
În 2005, a fost invitat la un festival folcloric, ca meşter popular, la o manifestare organizată la Muzeul Ţăranului Român. A participat cu tot felul de obiecte, în special religioase