Când mergeţi în vacanţă, este indicat să încercaţi mâncărurile tradiţionale ale ţării pe care o vizitaţi. Dacă acestea constau însă în organe crude, sânge sau fructe urât mirositoare, veţi fi tentat să vă gândiţi de două ori înainte să le gustaţi. Iată o listă cu cele mai bizare mâncăruri ale lumii:
Haggis
Un preparat tradiţional scoţian, făcut din ficatul şi plămânii unei oi, tocaţi şi amestecaţi cu ceapă, condimente şi făină de ovăz. Amestecul se îndeasă într-un stomac de oaie, se leagă la capete şi se fierbe câteva ore.
Îngheţata eschimoşilor
Eschimoşii şi-au făcut propria lor îngheţată, numită akutaq, din grăsime de ren, focă sau elan. Alte ingrediente sunt peştele, icrele de somon sau fructele de pădure, fără zahăr adăugat.
Pasta Vegemite
Vegemite este o specialitate australiană constând într-o pastă neagră, sărată şi produsă din extract de drojdie de bere, mirodenii şi legume pisate. Se consumă pe pâine prăjită.
Sashimi din broască
Dacă alegeţi această specialitate japoneză, bucătarul va tăia o broască în faţa dumneavoastră şi vă va servi inima care încă pulsează. Sashimi este o delicatesă din fructe proaspete de mare tăiate felii, deci restul felului de mâncare va consta în carne de broască, rece şi negătită.
Budincă din sânge
Această delicatesă, cunoscută şi sub numele de budincă neagră, este un cârnat din sânge umplut cu cereale, cartofi sau grăsime.
Oaie în gelatină
Se jupoaie capul unei oi şi se fierbe până când carnea devine moale, după care se toacă, se pune din nou în zeamă şi se lasă la răcit. Întreaga mixtură se întăreşte într-o gelatină solidă, care poate fi feliată şi servită în salată sau în sandvişuri.
Fructul Durian
Fructul, comun în Singapore, miroase atât de urât, încât e ilegal să mergi cu el în transportul public din unele