Consilierii judeţeni au aprobat ieri, repartizarea cotei de 20% din cote defalcate din impozitul pe venit. Aproximativ jumătate din banii acordaţi primăriilor se vor duce însă, pe documentaţie cadastrală, după cum a precizat însuşi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
Un număr de 45 de unităţi administrativ-teritoriale au primit ieri, bani pentru achitarea obligaţiilor de plată efectuării documentaţiei cadastrale. Este vorba despre o sumă totală de 1.094.011 lei, adică de peste zece miliarde de lei vechi. Primăriile care au primit aceşti bani, dar care îi vor repartiza la rândul lor aşa cum i-au primit sunt: Adamclisi, Albeşti, Aliman, Amzacea, Bărăganu, Băneasa, Castelu, Cerchezu, Chirnogeni, Ciocârlia, Cobadin, Comana, Crucea, Cuza Vodă, Dobromir, Dumbrăveni, Fântânele, Gârliciu, Ghindăreşti, Horia, Independenţa, Ion Corvin, Istria, Lipniţa, Mereni, Mihai Viteazu, Mircea Vodă, Murfatlar, Negru Vodă, Nicolae Bălcescu, Oltina, Ostrov, Pantelimon, Pecineaga, Peştera, Poarta Albă, Rasova, Saraiu, Săcele, Seimeni, Siliştea, Târguşor, Topraisar, Topalu şi Tortoman.
Banii despre care vorbim ajung în contul SC Geotop 2001 SRL din Bucureşti, care în noiembrie 2007, a obţinut de la CJC, prin licitaţie, contractul privind întocmirea documentaţiei cadastrale, înscrierea în Cartea Funciară a reţelei de drumuri publice de interes local din judeţul Constanţa şi realizarea soluţiei geospaţiale pentru gestiunea căilor de transport. Valoarea estimată a contractului a fost de 9.610.164 lei, fără TVA, adică de peste 96 miliarde de lei vechi, fără TVA. Contractul a fost atribuit pentru 8.435.827 lei, fără TVA, adică pentru peste o sută de miliarde de lei vechi cu tot cu TVA.
Proces în instanţă, afaceri la CJC
SC Geotop 2001 SRL Bucureşti îi are ca asociaţi pe Nicolae Duminică, Adrian Petru Pascu, George Daniel Popescu, Ioan Ichim şi, mai nou, chiar pe