În târgul amenajat lângă ştrandul din Ostroveni, kilogramul de carne se vinde cu 20 de lei. Ciobanii care s-au instalat în piaţa amenajată, pentru tăierea mielilor se plâng că taxele pe care le plătesc pentru a-şi putea vinde marfa sunt foarte mari.
În această dimineaţă la centrul de sacrificiu amenajat în Ostroveni ciobanii îşi aşteptau clienţii. „Este sărăcie mare anul acesta. Iarna a fost lungă, iar mieluţii sunt mai mici, pentru că şi Paştele este mai devreme", a povestit Marian Ion, unul dintre ciobanii veniţi în piaţă.
În Târgul din Ostroveni, un kilogram de carne de miel se vinde cu 20 de lei
Reprezentanţii asociaţiilor crescătorilor de oi, anunţă că anul acesta vor fi sacrificaţi în judeţ, în jur de 3000 de miei, mai puţini faţă de anul trecut când au fost comercializaţi în jur de 9000 de mieluţi.
„Centrul din Ostroveni va funcţiona până în data de 3 aprilie. Până în prezent, s-au mai solicitat autorizaţii de funcţionare pentru centre de sacrificiu, la Călimăneşti şi la un abator de la Dăşti", a declarat Florinel Constantinescu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vâlcea.
Opreţiunea „Mielul” supravegheată de Poliţia Comunitară
Mileul, mai scump la supermarket
Ciobanii se plâng însă că taxele pe care trebuie să le plătească sunt foarte mari şi nu se aleg cu mare lucru din vânzarea mielior. „Plătim foarte multe taxe: dăm 2 lei pe cap de animal pentru staţionare, încă 2 lei, taxa de sacrificiu şi cinci lei pentru cercelul cu elementele de identificare. Ajungem să plătim 9 lei numai taxele pentru un singur animal", completează Ion Capa un cioban din Topologu, judeţul Argeş. În supermarketurile din Râmnicu Vâlcea kilogramul de carne de miel se vinde cu preţuri cuprinse între 22 de lei şi 24 de lei. Oamenii preferă însă să cumpere