Ai putea să slăbeşti mâncând gustos şi săţios? Ei bine, da! Indiferent cât de „leneş” e metabolismul tău, există alimente care te ajută în lupta cu kilogramele în plus. Acestea cresc saţietatea fără să îngraşe şi scad rezistenţa la insulină.
De ce slăbim greu
Faptul că unele persoane se îngraşă uşor, deşi nu mănâncă prea mult, poate avea mai multe motive: fie au un program de masă haotic, fie mănâncă alimente nepotrivite, fie celulele lor au o rezistenţă înnăscută la insulină.
Din acest motiv, după mese, insulina nu poate procesa alimentele, pentru a fi corect metabolizate. Din cauză că ţesutul gras nu este rezistent la insulină, alimentele ajung să fie stocate la acest nivel sub formă de grăsime.
1 Fructele de pădure şi citricele
Sursă de vitamina C si de flavonoizi, afinele, fragii şi portocalele previn depunerile de grăsime, arată studiile americane. Ideal este să le consumi în prima parte a zilei, cu cel puţin 30 de minute înainte de micul dejun.
2 Iaurtul
În varianta lui naturală, iaurtul reprezintă gustarea ideală. Un studiu realizat la Universitatea din Tennessee arată că persoanele care au urmat o dietă ce includea gustări cu iaurt au dat jos cu 61 la sută mai multe kilograme decât cele care au exclus iaurtul din programul alimentar.
3 Urda
Este săracă în calorii şi conţine aminoacizi care se digeră uşor. Aceştia protejează ficatul, ajută la formarea masei musculare şi previn obezitatea. Iar dacă simţi nevoia de o brânză mai grasă şi mai sărată, medicii recomandă o felie de şvaiţer sau o mână de parmezan presărat peste salată.
4 Migdalele crude
Prin conţinutul bogat în acid alfa linoleic, ajută la arderea grăsimilor. O mică gustare zilnică formată din 12 migdale neprăjite conferă o senzaţie de saţietate care persistă mult timp.
5 Peştele
Înlocuieşte carnea de două ori p