Un mod de a gati sanatos este un bun inceput pentru imbunatatirea starii organismului, iar alimentatia sanatoasa face ca mesele tale zilnice sa fie mai sanatoase si mai gustoase.
Gatit sanatos nu inseamna ca trebuie sa devii bucatar de meserie sau ca trebuie sa investesti in ustensile scumpe.
Daca sunteti dispusi sa faceti un prim pas spre un mod sanatos de a pregati mancarea, respectati 10 principii alimente sanatoase, recomandate de Regimes Maigrir.
1. Utilizati grasimi sanatoase
Alege grasimile nesaturate (cum ar fi uleiul de masline) in loc de grasimi saturate (de exemplu, unt). Utilizarea grasimilor bune trebuie facuta oricum cu moderatie, pentru ca toate grasimile (si bune si rele) sunt incarcate cu calorii.
2. Alegeti cereale integrale in loc de cereale prelucrate
Cerealele integrale si orezul brun furnizeaza mai multe fibre, vitamine B, magneziu, zinc si alti nutrienti decat cerealele prelucrate.
3. Integrati mai multe fructe si legume in alimentatie
Cei mai multi oameni nu consuma suficiente fructe si legume. Incercati sa includeti intre 5 si 13 portii de fructe si legume pe zi, atat in mancarea gatita cat si ca atare. Alegeti fructe si legume de diferite culori pentru a satisface nevoile de antioxidanti si vitamine.
4. Carnea nu este totul atunci cand vine vorba de gatit
Carnea este o sursa foarte buna de proteine, dar este, de asemenea, o sursa majora de grasimi saturate. Este bine sa utilizati in cantitati mici carnea macra, fara grasime sau piele (atunci cand vine vorba de carnea de pasare).
5. Alegeti produse lactate fara grasimi pentru a gati mai sanatos
Produsele lactate precum laptele, smantana si iaurtul sunt surse bune de calciu. Inlocuiti produsele lactate fabricate din lapte integral cu produse fara grasi